Bad Boys 3 kritika : Mindörökké rosszfiúk !


A Bad Boys első része hozta vissza annak idején, az egymást szekálós haver páros filmek hangulatát, és egészítette ki a sajátos néger lazaságával, fekete-humorával..

Rettenthetetlen, Mindörökké Batman, Die Hard 3, Desperado, Spinédzserek.. Ilyen filmek közé ékelődött be anno ez a rendőrpáros akcióvígjáték.


Gyakorlatilag Will Smith ugródeszka filmjéről beszélünk, hiszen egy évre rá már az idegenektől védte bolygónkat a Függetlenség napjában, majd jött a Men in black is..Oh..Azok a 90s évek!.. :)
Persze a haver-páros műfaj, már sokkal régebbről származik, említhetném akár a Butch Cassidy és a Sundance kölyköt is, vagy a Halálos Fegyvert, vagy akár az Utolsó cserkészt is..

Visszatérve a Bad Boys hoz, két laza, már már gettós néger arc, akik rendőrök..ez..ez tényleg egyedinek számított a maga idejében, talán ettől volt annyira cool, annyira állat ez a movie..
Igen attól volt egyedi, hogy laza négerek voltak és zsaruk! :) 
Előtte talán a Szimatnak szemét, szemétnek szimat című film nyújtott ilyet, igaz, ott Keenen Ivory Wayans egyedül vitte el a showt..(nagyon ajánlom ha esetleg nem láttátok azt a fimet!)


Vagy eszembe jutott még a Beverly Hills i zsaru is, igaz az kicsit családbarátibb film volt ezeknél, amiben szintén a laza-négerség kapta a főszerepet! Ezért szerettük ezeket a filmeket! :)

Nos, azért is ez a hosszú felvezető, és mert a gyenge második rész után megérkezett a harmadik rész, és eléggé gondban vagyok vele..hogy mit is írhatnék róla..tudjátok mit? Először is ezt írom le, hogy rájöttem, egy erősen közepes filmről a legnehezebb írni valamit. Nem tudod lehordani, de magasztalni sem hosszú sorokban.. Igen, közepes ez a film, mint azt megszokhattátok, nem pontozok most sem, de rég találkoztam már ennyire középszerű alkotással!

Kezdjük a jó tulajdonságaival: Bad Boys..:


Ez jó, tényleg ők vannak benne, a teljes szereplőgárda..
A mai világban, ahol ennyien játszanak videójátékokkal, egy DLC hez, egy, az első filmhez tartozó letölthető kiegészítő tartalomhoz is hasonlíthatnám a filmet..mint ahogy a második részt is..csak az a nagy különbség hogy az első rész óta már eltelt 25 év, és mondjuk tavaly láttuk a Hobbs&Shaw ban hogy hogyan néz ki 
egy mai haver-páros film!
Hát, ez nem úgy néz ki, és meg sem közelíti a Bad Boys 1 színvonalát sem, de ami igazán kiábrándító az az, hogy nem is nagyon igyekszik ezen! El mosolygunk rajta ahogy egymást csesztetik, vagy azon ahogy letatázzák Will Smith-t, de igazából ennyi..


Amit Én nagyon élveztem.. Ha viszont nem lennék rajongója az első filmnek, akkor talán közepesre se tudtam volna értékelni..
A Will Smith köré épített történet komolyságáról Martin Lawrence beszólását idézném a fő csavarnál:

"Ez jobb mint az a brazil szappanopera“

Na, hát igen, legalább jelezték a készítők hogy ők is tisztába vannak vele, hogy ez nem lett valami nagy szám sztori..
De nem is kellett volna ha több lett volna egy kicsit ennél a megmosolyogtató, nosztalgikus kis filmnél..

A felénél még azt gondoltam lehet belőle egy nagyon brutál kis akciófilm, (amikor Will nagyon berág valamiért) de nem lett az, és itt megint csak a Hobbs&Shaw jutott eszembe, ahol szintén gyenge az egész sztori, de legalább mai köntösbe van! :)
Lehetne régiben is, de a film nem éri el mondjuk a Halálos Fegyver 1 egyszerű, de emlékezetes akciójeleneteit sem, nem hogy Hobbs& Shaw féle látványorgia lenne..


A Bad Boys 3 olyan semmilyen..olyan közepes..
Aki mondjuk nem látta az első részt az szerintem nézze meg előtte, a másodikat akár ki is hagyhatja, hogy élvezni tudja valamennyire ezt a harmadik részt.. Aminek úgy fest lesz még folytatása, mert ebben az "öregszünk, de kemények vagyunk“ témában még van azért legalább két rész szerintem, és ahogy elnézem a következő generáció kiépítése sem áll messze a készítőktől..
Ja, rég éreztem már ilyet tényleg, hogy úgy állok fel egy filmtől, hogy ennyi? Igen.. ez ennyi.. Konkrétan semmit nem váltott ki belőlem, azt se hogy hú de szar, azt sem hogy hű de jó volt.. semmit!

Maximum azt hogy "de jó is volt anno az első rész"! :)

 


Megjegyzések

  1. 100% igy van. Szerintem inkabb szarabb mint jo, de sajnos a masodik resz annyival van efelett szinvonalban, hogy ez egy nagy rakas szar.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése