Árok kritika


Szeretjük a riadt tekintetű, ázott kiscsajos túlélő horrort..

Nagyjából ezt kínálja a bő 90 perces produkció, és mint kiderült ez a színésznő a film egyetlen érdeme is!

Szó se róla, ez a tekintet tökéletes választás, azonban nem kellett olyan sokáig gondolkodni honnan is ismerős, mert láttuk már párszor, mondjuk ezen a borítón:


Már az elején sikerült meglepniük, ugyanis 4 percig! 4 Teljes percig megy a film elején a stáblistás bevezető rész!.. 4 percig..
Igaz, cserébe viszonylag hamar beindul az akció, ami tudjátok azokkal a gyors, stroboszkóp szerű vágásokkal készül..hát, ja..ismeritek ezt az olcsó trükköt, itt már erre számítottam a későbbiekben is, mikor megjelenik majd a szörny, és nem is tévedtem sajnos..


A film egyik legnagyobb baja az idő rövidsége, és az hogy ezt az időt sem mindig érdekesen töltik ki. A jellemtelen mellékszereplők olyanok, mintha végig statiszták lennének a főhős csaj mellett, vagy legalábbis csak azért vannak, hogy meghaljanak mellőle..
De még ezekkel a klasszikus túlélő horror elemekkel sem lenne baj, ha működne horrorként a film..

Hogy megérte e kiadni 80 millió dollárt, hogy ez, így , ebbe a formában elkészüljön, szerintem: nem nagyon :)

Amikor az 50 . percnél, valamit húznak, és kiabálnak egymásnak hogy "húzom", már mosolyogtam.. Jajj.. Mire vállalkoztam.. 
Nem sokkal később már az egyik csávót húzta valami le a mélybe, gyors vágásokkal, sok kiabálással..az egyik túlélő ez után maga elé nézve, mondta a többieknek:

"-Kitépte a ruhájából“..oké, szóval ez történt..(mert látni nem sok mindent láttam)..


Az összeomló tenger alatti támaszponton mennek A-B be..
Majd B- C be..majd nem fogjátok kitalálni..ja, de: C-D be is mennek.. megint húznak, immáron valakit..most a piros fénytől nem látni semmit, ..aztán megjelenik egy pillanatra a víz alatti Godzilla is, majd hatalmas robbanás.. azon gondolkodom, milyen sok mindent kibír ez a ruha a csajon, főleg a szkafander.. aztán ketten vannak, immár egy vízmentes helységbe, az szkafander viszont elromlott, nem jön le.. az egyik betöri az üveget, egy poroltóval hogy ne fulladjon meg a másik.. na, mégsem bír ki mindent, úgy látszik!
 
Egy rövid, gyors, stroboszkópszerű vágásokkal apelláló súlytalan, kiszámítható sci- fi akció ez, ami már a 80 es években is gyengébbnek számított volna, mint mondjuk az Alien. 
Szóval akkor is gyenge lett volna, és most is az 2020 ban

Kristen Stewart viszont erős! Azon kívül hogy elképesztően gyönyörű, nagyon jól játssza a tiszta lelkű  gépész lányt! 
Ez a film gyakorlatilag az Ő árok-ásása, illetve kimászása az Alkonyat árokból!



Ha így ülsz neki, és nem egy horrort vársz, talán még élvezni is fogod!


Megjegyzések